seedot.com CEBIT, award, Best Practice 2006, BestPractice-IT special award for the highest level of customer benefits achieved, This award is presented to the company which achieves the maximum direct or indirect benefit for their customers using their particular solution
.
seedot.com offer more than services - we offer SOLUTIONS
.
.

Вход за клиенти

Регистрация

Търсене
 


Начало » Медии » seedot.com в медиите » За първи път българско решение наградено на CEBIT

За първи път българско решение наградено на CEBIT


Tака изглежда щандът на българския ИКТ клъстър на изложението CeBIT 2006. По думите на Петър Статев интересът към него е огромен. Върху CeBIT са се концентрирали по-голямата част от страните от Източна Европа, които искат да представят себе си като проспериращи в ИКТ сферата.

ДНЕС се закрива поредното издание на най-голямото и значимо събитие в света на технологиите - CeBIT. Изложението, което се провежда ежегодно в Хановер, Германия, е признато от международните специалисти за мястото, на което посетителите и компаниите сверяват часовниците си що се касае до настоящето и бъдещето на индустрията. А тя се счита за една от най-прогресиращите и най-бързо развиващите се.

България и ИКТ секторът у нас се представиха достойно в Хановер. По думите на един от членовете на управителния съвет на ИКТ клъстъра Петър Статев CeBIT се характеризира основно с това, че там са фокусирали вниманието си по-голямата част от развиващите се страни в Централна и Източна Европа, които искат да се представят като добри места за правене на бизнес в технологичната сфера. За целта от клъстъра е бил създаден каталог, в който освен подробна информация за фирмите, участващи на изложението от българска страна, има и анализ на сектора в България. А този каталог, както и щандът, представящ сектора в страната ни, се радват на огромен интерес от страна на посетителите.

От чисто прагматична гледна точка българските компании са предизвикали интереса на чуждестранните си колеги. За пример може да послужи OРАК Инженеринг, която е подписала договор за сътрудничество с един от най-големите производители на фискални устройства и постсистеми в Европа Inkotex Holding Europe. Не това обаче е основната цел на подобни изложения, смята Статев. На тях трябва да представим страната ни по възможно най-добрия начин, за да можем да привлечем чуждестранния интерес към нея.

Най-приятният факт е, че друга българска компания - Газкомфорт Трейд, е отличена със специалната награда BestPractise IT на CeBIT. Това е една от седемте български компании, подали документи за участие, три от които впоследствие са били номинирани. Освен това в Хановер бяха представени българска цифрова телевизия от Intracom, системата на E-Card, осигуряваща на собствениците на уебсайтове мониторинг на посещаемостта на сайта в реално време и директен контакт с посетителите чрез гласови и текстови съобщения Flash Assistant, и др.

Като цяло българският ИКТ сектор отбеляза доста добро присъствие в Хановер - 17 компании, 17 неправителствени организации и 2 медии са присъствали самостоятелно или организирано на щандовете, посветени на индустрията в страната ни. По думите на Статев на CeBIT, което е място за сверяване на часовниците, България се е представила доста добре и е показала, че е конкурентоспособна на страните от Източна Европа.

Освен каталога, озаглавен “Български профил на CeBIT 2006”, българският ИКТ клъстър е организирал и вечер за технологичния сектор на България, проведена снощи. По думите на Статев на нея са присъствали представители на всички компании и неправителствени организации от България, участващи на изложението, както и техните чуждестранни партньори.

в ПАРИ, БРОЙ 51 - СРЯДА, 15 МАРТ 2006 г
 

© 1995-2006 seedot.com
e-mail:

Последна промяна:

ЁўЁІëãЁ¤ðñЁєЁЁ åçЁЁЁє english german

IC Tallent Bulgaria   World Summit on the information society   Best Practice IT 2006

Принтира� тази страницаПринтира� тази страница Add  this page to your favorites! Add this page to your favorites! | Send to a friend